dijous, 29 d’octubre del 2009

POEMA

Passo necessaris per realitzar aquesta activitat:

  • Escollir una foto, un poema i una cançó.
  • Gravar el poema recitat i adjuntar la cançó desitjada amb el programa Audacity.
  • El programa Windows Movre Maker permet fer un vídeo amb la fotografia, la veu i la cançó, i a més afegir la lletra del poema.

Els programes Windows Move Maker i l'Audacity són molt interessants per poder crear vídeos i més tard poder aprofitar-los per possibles presentacions.

dimarts, 27 d’octubre del 2009

QUI ETS TU?


Ella és la Cristina Fuentes, una noia de 19 anys. Viu a Horta amb els seus pares i amb la seva germana.
Podria dir moltes coses d'ella però cap seria negativa.

Ella és prima i no gaire alta però tampoc és baixeta. Té els cabells curts,llisos i de color fosc i em fa gràcia el seu nas petitó. Però el que més m'agrada d'ella és l'alegria i tranquil·litat que transmet, també podria dir que és senzilla, energètica i té les coses clares, és a dir, sap el que vol i lluitarà per aconseguir-ho. A més és una persona que si pot sempre esta disposada a ajudar i per a mi això té un gran valor. També té la capacitat de treure'm un somriure encara que estigui trista.


La Cristina és una de les primeres persones que vaig conèixer al començar al curs i espero poder estar juntes molt de temps.

dilluns, 26 d’octubre del 2009

ELS COLORS




L'exercici consistia en un treball fotogràfic. Havíem de fixar-nos en el món que ens envolta parant atenció en els colors i classificar-los en primaris, secundàries, terciaris i acromàtics, a més dels ritmes i del moviment. Des d'un principi vaig pensar que seria un treball interessant perquè poques vegades parem atenció alló
que ens envolta i si ens fixéssim més ens adonaríem de la tira de colors i ritmes que ens envolten.

dilluns, 12 d’octubre del 2009

FESTA DEL MODERNISME

Els dias 16, 17 i 18 d'Octubre es celebra un any més la festa del Modernisme en el poble de Santa Coloma de Cervelló. En aquesta festa la gent del poble i voluntariat es vesteixen d'aquesta època i decoren els carrers.
Crec que és una festa molt interessant perquè als nens i nenes poden aprendre d'una manera més amena que hi ha un passat on les coses eren com ara.

Per més informació podeu visitar aquesta pàgina web.

dissabte, 10 d’octubre del 2009

LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE LES TIC

Crec que és interessant definir quins són els objectius principals de les TIC i per això vaig buscar aquesta notícia a la Web:
L'adopció de les TIC com una competència bàsica del mateix nivell que les competències instrumentals (lectura, escriptura, càlcul) comporta concretar els àmbits o dimensions de la competència, les accions educatives, i els mitjans organitzatius i metodològics per assolir-la.
A partir dels objectius generals sobre els quals s'articula la competència bàsica TIC, cal:
  • Assolir les capacitats per desenvolupar-se individualment i social en la societat de la informació.
  • Explotar el potencial de les TIC en totes les àrees i àmbits de l'ensenyament i l'aprenentatge.
  • Utilitzar les TIC per donar suport a objectius educatius generals, com ara el desenvolupament d'actituds positives per a l'aprenentatge, la millora en la presentació dels treballs, les actituds inquisitives de recerca i de resolució de problemes, aprendre a col·laborar i treballar en equip.
  • Aprofitar els nous entorns de comunicació per participar en comunitats d'aprenentatge formals i informals.

sincerament penso que està molt bé voler posar a la mateixa alçada les competències de les TIC amb la resta de competències del currículum educatiu.

divendres, 9 d’octubre del 2009

DEFINICIÓ DE LLENGUA I LLENGUATGE

La llengua és el sistema de signes o símbols orals propis d’una comunitat que té com a finalitat la comunicació.

El llenguatge és en medi d’expressió i comunicació. A més, és la base del pensament i el suport de la memòria i ens permet definir termes abstractes, fets passats i futurs. El llenguatge és una facultat humana i universal, és a dir, que tots els éssers humans la tenen i per igual. Per això podem afirmar que el llenguatge és molt més que un mitjà de comunicació.

divendres, 2 d’octubre del 2009

UN NOU MÓN



Aquests primers dias de classe vaig una mica peix perquè durant les meves etapes educatives no he tingut moltes oportunitats de relacionar-me amb aquesta forma d'expressió però creo que amb voluntat i esforç ho aconseguiré,encara que no estic segura del resultat final.

dijous, 1 d’octubre del 2009

QUE ÚTIL!

Avui en aquesta assignatura he aprés una eina del word molt útil com és fer un índex de treball automàticament. Crec que aquesta explicació ens la podrien haver ensenyat abans perquè ben segur que tots/es ens hauríem estalviat de posar molts puntets.

Passos a seguir:
  • Marcar els títols dels diferents apartats: ens situem en inici i apareix " títol 1" i la seleccionem.
  • Marcar els subapartats i seleccionem " títol 2" de la mateixa manera que abans.
  • Ens situem en insertar, índex i taules, taules de continguts.

Ja estaria fet, però si necessitem modificar aquest índex també ho podríem fer automàticament. Ens situem sobre de les lletres de l'índex i prenem botó dret, actualitzar cap

UN TRAMVIA ANOMENAT TEXT

IDEES PRINCIPALS:
  • L'ésser humà és l'únic animal que té la capacitat d'escriure. La finalitat de la llengua escrita és perdurar en el temps.
  • Comunicar és posar en comú alguna cosa entre l'emissor i el receptor.
  • Els elements de la comunicació són: emissor, receptor, missatge, codi, canal, context.
  • Per que hi hagi una bona comunicació l'emissor a d'emetre un missatge amb un codi adient perquè el receptor el pugui entendre.
  • Un mateix text pot ser entès de maneres diferents segons el coneixement del codi del receptor.

SÍNTESIS DEL TEXT:

L'autor comença explicant que tots els animals tenen la capacitat de comunicar-se, però que només els humans tenen la capacitat de comunicar-se mitjançant l'escriptura. Entenem per comunicació fer saber alguna cosa algú. L'emissor emet un missatge al receptor a través d'un codi, és a dir, mitjançant la materialització del missatge. A més aquest missatge es arribat al receptor per un canal, aquest pot ser oral, escrit, visual... Un mateix missatge pot ser entès de diferents maneres segons el coneixement del codi del receptor.

autor: Pagès, V. (1998)