El programari que hem utilitzat ha estat el CMapTools i està basat en el concepte de programari lliure.
dimarts, 29 de desembre del 2009
IHMC CMap Tools
El programari que hem utilitzat ha estat el CMapTools i està basat en el concepte de programari lliure.
TAFANEJANT...
Per si us interessa saber més coses d’aquest programa us adjunto la direcció del seu bloc on ha penjat una petita presentació.
dilluns, 28 de desembre del 2009
EL NOSTRE TERRITORI
La meva companya va ser la Cristina Fuentes i vam elegir com a territori el Metro perquè creiem que és un transport públic molt important i utilitzat per la gran majoria.
Aquest va ser el nostre suport visual:
dimecres, 9 de desembre del 2009
GOOGLE BOOKS
El meu grup esta format per la Cristina Funetes, la Laura Vilaró i l’Anna Sánchez, la nostra presentació és sobre el googel books. Dir que aquest servei de googel ens permet buscar, visualitzar i llegir de manera integra, o només algunes seccions, milers de llibres de forma gratuïta.
He publicat la presentació per si voleu més informació.
dilluns, 7 de desembre del 2009
HAN COMENÇAT ELS DEBATS!
Per a mi ha estat bona l’experiència.
divendres, 4 de desembre del 2009
USOS DELS ORDENADORNS EN LES AULES D'INFANTIL
“Metàfora tutorial”: l’ordinador tutoritza el procés d’aprenentatge del nen/a, és dir, fa el paper de mestra. Hi ha diversos programes que tenen la utilitat d’explicar i proposar activitats, i desprès avaluar-les.
Exe: Zona clic: és un programa creat des de el departament d’educació però les activitats estan proposades per professors. A més amb aquest programa es potencia el treball individual de cada nen al seu ritme i a més la mestre pot tenir una informe detallat de tots els exercicis que ha fer cada nen/a.
"Metàfora laboratori": el nen amb aquest programes aprèn per descoberta, és a dir, mètode assaig-error, el nen va provant fins que arriba a la solució més adient.
Exe: Doctora xinxeta: com cuidar una planta i fer-la creixa mitjançant sol i d’aigua. Un altre exemple és el crayon physics que és un simulador.
"Metàfora de la caixa d'eines": Són programes que simulen el món físic, és a dir, la realitat, aquets no substitueixen l'experiència directa però en són un complement. A més aquets programes ofereixen noves possibilitats d' expressió i potencian la creativitat individual de cada nen/a.
Exe: Art Rag2, és un programa de dibuix on es simula que la persona dibuixa i pinta amb pinzells i diferents tipus de pintures. És un programa que s'ajusta molt a la realitat.
"Metàfora de l'ordenador com alumne": Aquesta és una visió de l'ús educatiu de l'ordinador centrat en l'alumne. Ell és qui controla la màquina i no a l'inrevés. L'alumne ha de donar ordres a l'ordinador per aribar a un objectiu.
Exe: el llenguatge de programació Logo i l'objecte gràfic anomenat Tortuga
Crec que és molt útil conèixer els diferents recuros que ens ofereixen els programes per poder utilitzar-los a les aules, ja que d'aquesta manera proporcionen reforç als alumnes i vivències interessants.
dijous, 3 de desembre del 2009
RECITACIÓ
“Quina petita pàtria
Aquesta mar, Sinera
turons de pins i vinya
El lent record dels dies
que són passats per sempre.”
Crec que la elecció d’aquest poema és bastant encertada perquè té 9 versos i són aproximadament els recomanats per poder memoritzar-los. Vaig treballar molt la recitació a casa però alhora de recitar-la a classe no ho semblava. Em van guanyar els nervis, quan el vaig recitar per primera vegada em vaig oblidar d’alguns versos del poema així que vaig intentar-ho un segona. en el segon intent si que el vaig dir sencer, tal i com és.
Pel que fa al volum penso que va ser correcta ja que tota la classe em va poder sentir amb claredat, pot ser també em va fallar una mica l’entonació ja que vaig recitar el poema amb una entonació molt planera.
dimecres, 2 de desembre del 2009
IHMC Cmap Tools
El programari que hem utilitzat ha estat el CMapTools i el mapa conceptual està basant en el concepte de programari lliure.
mapa conceptual
dimarts, 24 de novembre del 2009
diumenge, 22 de novembre del 2009
L'HORA DEL CONTE
diumenge, 15 de novembre del 2009
TALLER D'OMBRES
Penso que aquesta activitats és molt interessant pels nens/es i a més podran deixar anar la seva imaginació explicant les històries
dimecres, 11 de novembre del 2009
EL MUSSOL
Aquest treball hem sembla prou interessant per poder consolidar els coneixements del servidor de google documents i perquè pot ser com a mestres, ens interessa conèixer aquesta web i que els nostres alumnes també sàpiguen servir.
dimarts, 10 de novembre del 2009
LECTURA EN VEU ALTA
Des d'un començament creia que no ho faria del tot bé a cause dels nervis però un cop llegit el text crec que m'ha anat pitjor d'el que em temia. El primer problema era el ritme de la lectura, és a dir, llegia massa de presa perquè les meves companyes poguessin sintetitzar bé tot el que jo deia. En segon lloc era la posició del cos, hauria d'haver estat més recta i amb el llibre més retirat de la meva cara, i per últim però crec que és el que més hem costarà de millorar és la pronúncia en català.
Hauré de prendre mesures per millorar!
dilluns, 9 de novembre del 2009
TREBALL COL·LABORATIU
Doncs aquets problemes tenen els dies comptats!!
A l’assignatura de gestió de la informació i TIC ens han explicat la possibilitat de treballar d’una manera col·laborativa amb els documents de google, un servei gratuït que permet, compartir i publicar diversos documents com per exemple : texts, presentacions, fulls de càlcul, formularis...
Documents de text:
jo comensaria per una introducció
desprès alguns punts a destacar
- l'educació i les ticEn aquest espai jo parlaria de una altra cosa -Patricia Bergada Pelegri 06/10/09 13:10
- avantatges i desventatges
index de un treball que seria com portar ordinadors a la aula.
- tenemos que quedar una hora esta semana cada uno en su casa para hacerlo o lo vamos haciendo i ponemos data
Creemos ke mejor cada una en su casa ponga un apartado del indice antes del viernes... os parece bien?? -ortegaperez14@hotmail.com 10/6/09 1:18 PM
vale i el viernes lo comentamos todas lo que cada una a puesto y lo estructuramos
ok
Hola yo no he podido colgar el indice, por que ayer no me funcionaba internet, esta noche lo cuelgo ok. escriviu aquí -Mariona Rodó Cadena 08/10/09 9:20
por si eso tambien os lo mandaré al mail asi seguro que lo tenemos todas ok!
otro apartado podria ser "metodologia de treball" -Ainara Fernandez Morillas 08/10/09 9:37
lo que podemos hacer es que cada una haga un indice, mas o menos, lo ponemos en comun y de todos hacemos uno para el trabajo, os parece bien? -Mariona Rodó Cadena 08/10/09 9:38
em sembla molt bé -khrisfuentes_89@hotmail.com 08/10/09 9:39
os dejo mi mail y mi gmail:
mail: iona_84@hotmail.com
gmail: mariona84@gmail.com
merci -Ainara Fernandez Morillas 08/10/09 9:51
hola us envio el meu intent a guió aviam que us sembla.
- introducció
- l'educació i les Tic a l'aula
- llibres digitals, pissarres digitals, etc.....
- com evitar el seu mal us?
- Qui han sigut els pioners en posar els portatils a les aules?
- aventajes i desaventatjes
- els adults (pares, professors, etc) i estan d'acord?-Mariona Rodó Cadena 11/10/09 16:38
VALEEE!! QUE EM DE FER INDEX I POWER NO?
-Patricia Bergada Pelegri 15/10/09 9:00
si ara falta fer una presentació -Ainara Fernandez Morillas 22/10/09 18:55
PER MI PERFECTE XRO U ESTRUCTURARIA AIXI:
-Patricia Bergada Pelegri 15/10/09 23:51
1- Introducció
2- La relació entre l'educació i TIC
3- Diferents suports electrònics en el món de la educació
4- Pioners d'aquest suports electrònics
5- Com fer-ne un bon ús.
6- Avantatges i desavantatges d'incloure els ordinadors portàtils a les aules.
7- Ordinadors, educació i el seu entorn.
QUEEE USSS SEMBLE?
PATRI!
està bé però faltaria la conlusió i el bibliografia no? -Ainara Fernandez Morillas 22/10/09 20:02
si jo crec que si, però ja està arreglat en la presentació, potser hauriem de buscar alguna foto per podar o algu no? -Mariona Rodó Cadena 22/10/09 21:35
Molt bé ja tenim la presentació, l'index i ara només ens falta el formulari -Mariona Rodó Cadena 30/10/09 0:01
Presentació:
És el mateix sistema que els documents però en aquest cas tenim la possibilitat de crear una presentació semblant a un power point, però una mica més senzilla.A la nostra presentació "els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules" troben un seguit també trobem fotografies i un vídeo que complementen l'exposició.
Full de càlcul
Vàrem crear un full de càlcul amb una pregunta per respondre entre nosaltres, la pregunta era "treball individual o en parelles?", i a partir d'aquí vam crear el formulari on apareixen les diferents respostes
Sincerament crec que és una de les eines més útils que ens han ensenyat fins ara perquè permet fer un treball en grup però sense problemes de compatibilitat d’horari.
dijous, 29 d’octubre del 2009
POEMA
Passo necessaris per realitzar aquesta activitat:
- Escollir una foto, un poema i una cançó.
- Gravar el poema recitat i adjuntar la cançó desitjada amb el programa Audacity.
- El programa Windows Movre Maker permet fer un vídeo amb la fotografia, la veu i la cançó, i a més afegir la lletra del poema.
Els programes Windows Move Maker i l'Audacity són molt interessants per poder crear vídeos i més tard poder aprofitar-los per possibles presentacions.
dimarts, 27 d’octubre del 2009
QUI ETS TU?
Ella és prima i no gaire alta però tampoc és baixeta. Té els cabells curts,llisos i de color fosc i em fa gràcia el seu nas petitó. Però el que més m'agrada d'ella és l'alegria i tranquil·litat que transmet, també podria dir que és senzilla, energètica i té les coses clares, és a dir, sap el que vol i lluitarà per aconseguir-ho. A més és una persona que si pot sempre esta disposada a ajudar i per a mi això té un gran valor. També té la capacitat de treure'm un somriure encara que estigui trista.
La Cristina és una de les primeres persones que vaig conèixer al començar al curs i espero poder estar juntes molt de temps.
dilluns, 26 d’octubre del 2009
ELS COLORS
que ens envolta i si ens fixéssim més ens adonaríem de la tira de colors i ritmes que ens envolten.
dilluns, 12 d’octubre del 2009
FESTA DEL MODERNISME
Crec que és una festa molt interessant perquè als nens i nenes poden aprendre d'una manera més amena que hi ha un passat on les coses eren com ara.
Per més informació podeu visitar aquesta pàgina web.
dissabte, 10 d’octubre del 2009
LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE LES TIC
- Assolir les capacitats per desenvolupar-se individualment i social en la societat de la informació.
- Explotar el potencial de les TIC en totes les àrees i àmbits de l'ensenyament i l'aprenentatge.
- Utilitzar les TIC per donar suport a objectius educatius generals, com ara el desenvolupament d'actituds positives per a l'aprenentatge, la millora en la presentació dels treballs, les actituds inquisitives de recerca i de resolució de problemes, aprendre a col·laborar i treballar en equip.
- Aprofitar els nous entorns de comunicació per participar en comunitats d'aprenentatge formals i informals.
sincerament penso que està molt bé voler posar a la mateixa alçada les competències de les TIC amb la resta de competències del currículum educatiu.
divendres, 9 d’octubre del 2009
DEFINICIÓ DE LLENGUA I LLENGUATGE
El llenguatge és en medi d’expressió i comunicació. A més, és la base del pensament i el suport de la memòria i ens permet definir termes abstractes, fets passats i futurs. El llenguatge és una facultat humana i universal, és a dir, que tots els éssers humans la tenen i per igual. Per això podem afirmar que el llenguatge és molt més que un mitjà de comunicació.
divendres, 2 d’octubre del 2009
UN NOU MÓN
dijous, 1 d’octubre del 2009
QUE ÚTIL!
Passos a seguir:
- Marcar els títols dels diferents apartats: ens situem en inici i apareix " títol 1" i la seleccionem.
- Marcar els subapartats i seleccionem " títol 2" de la mateixa manera que abans.
- Ens situem en insertar, índex i taules, taules de continguts.
Ja estaria fet, però si necessitem modificar aquest índex també ho podríem fer automàticament. Ens situem sobre de les lletres de l'índex i prenem botó dret, actualitzar cap
UN TRAMVIA ANOMENAT TEXT
- L'ésser humà és l'únic animal que té la capacitat d'escriure. La finalitat de la llengua escrita és perdurar en el temps.
- Comunicar és posar en comú alguna cosa entre l'emissor i el receptor.
- Els elements de la comunicació són: emissor, receptor, missatge, codi, canal, context.
- Per que hi hagi una bona comunicació l'emissor a d'emetre un missatge amb un codi adient perquè el receptor el pugui entendre.
- Un mateix text pot ser entès de maneres diferents segons el coneixement del codi del receptor.
SÍNTESIS DEL TEXT:
L'autor comença explicant que tots els animals tenen la capacitat de comunicar-se, però que només els humans tenen la capacitat de comunicar-se mitjançant l'escriptura. Entenem per comunicació fer saber alguna cosa algú. L'emissor emet un missatge al receptor a través d'un codi, és a dir, mitjançant la materialització del missatge. A més aquest missatge es arribat al receptor per un canal, aquest pot ser oral, escrit, visual... Un mateix missatge pot ser entès de diferents maneres segons el coneixement del codi del receptor.
autor: Pagès, V. (1998)