El programari que hem utilitzat ha estat el CMapTools i està basat en el concepte de programari lliure.
dimarts, 29 de desembre del 2009
IHMC CMap Tools
El programari que hem utilitzat ha estat el CMapTools i està basat en el concepte de programari lliure.
TAFANEJANT...
Per si us interessa saber més coses d’aquest programa us adjunto la direcció del seu bloc on ha penjat una petita presentació.
dilluns, 28 de desembre del 2009
EL NOSTRE TERRITORI
La meva companya va ser la Cristina Fuentes i vam elegir com a territori el Metro perquè creiem que és un transport públic molt important i utilitzat per la gran majoria.
Aquest va ser el nostre suport visual:
dimecres, 9 de desembre del 2009
GOOGLE BOOKS
El meu grup esta format per la Cristina Funetes, la Laura Vilaró i l’Anna Sánchez, la nostra presentació és sobre el googel books. Dir que aquest servei de googel ens permet buscar, visualitzar i llegir de manera integra, o només algunes seccions, milers de llibres de forma gratuïta.
He publicat la presentació per si voleu més informació.
dilluns, 7 de desembre del 2009
HAN COMENÇAT ELS DEBATS!
Per a mi ha estat bona l’experiència.
divendres, 4 de desembre del 2009
USOS DELS ORDENADORNS EN LES AULES D'INFANTIL
“Metàfora tutorial”: l’ordinador tutoritza el procés d’aprenentatge del nen/a, és dir, fa el paper de mestra. Hi ha diversos programes que tenen la utilitat d’explicar i proposar activitats, i desprès avaluar-les.
Exe: Zona clic: és un programa creat des de el departament d’educació però les activitats estan proposades per professors. A més amb aquest programa es potencia el treball individual de cada nen al seu ritme i a més la mestre pot tenir una informe detallat de tots els exercicis que ha fer cada nen/a.
"Metàfora laboratori": el nen amb aquest programes aprèn per descoberta, és a dir, mètode assaig-error, el nen va provant fins que arriba a la solució més adient.
Exe: Doctora xinxeta: com cuidar una planta i fer-la creixa mitjançant sol i d’aigua. Un altre exemple és el crayon physics que és un simulador.
"Metàfora de la caixa d'eines": Són programes que simulen el món físic, és a dir, la realitat, aquets no substitueixen l'experiència directa però en són un complement. A més aquets programes ofereixen noves possibilitats d' expressió i potencian la creativitat individual de cada nen/a.
Exe: Art Rag2, és un programa de dibuix on es simula que la persona dibuixa i pinta amb pinzells i diferents tipus de pintures. És un programa que s'ajusta molt a la realitat.
"Metàfora de l'ordenador com alumne": Aquesta és una visió de l'ús educatiu de l'ordinador centrat en l'alumne. Ell és qui controla la màquina i no a l'inrevés. L'alumne ha de donar ordres a l'ordinador per aribar a un objectiu.
Exe: el llenguatge de programació Logo i l'objecte gràfic anomenat Tortuga
Crec que és molt útil conèixer els diferents recuros que ens ofereixen els programes per poder utilitzar-los a les aules, ja que d'aquesta manera proporcionen reforç als alumnes i vivències interessants.
dijous, 3 de desembre del 2009
RECITACIÓ
“Quina petita pàtria
Aquesta mar, Sinera
turons de pins i vinya
El lent record dels dies
que són passats per sempre.”
Crec que la elecció d’aquest poema és bastant encertada perquè té 9 versos i són aproximadament els recomanats per poder memoritzar-los. Vaig treballar molt la recitació a casa però alhora de recitar-la a classe no ho semblava. Em van guanyar els nervis, quan el vaig recitar per primera vegada em vaig oblidar d’alguns versos del poema així que vaig intentar-ho un segona. en el segon intent si que el vaig dir sencer, tal i com és.
Pel que fa al volum penso que va ser correcta ja que tota la classe em va poder sentir amb claredat, pot ser també em va fallar una mica l’entonació ja que vaig recitar el poema amb una entonació molt planera.
dimecres, 2 de desembre del 2009
IHMC Cmap Tools
El programari que hem utilitzat ha estat el CMapTools i el mapa conceptual està basant en el concepte de programari lliure.
mapa conceptual